Sitkei Citerazenekar
    "1954-ben új tanár érkezett a faluba, Lábodi Zoltán személyében, aki az ének-zene tanítását is elvállalta. Egyik órán népi hangszerekről tanultak, és szó esett a citeráról.A gyerekek említették, hogy láttak ők ilyen hangszert a nagyszüleiknél. Bíró Jóska nevű tanítványa másnapra el is hozta otthonról apja citeráját,s kiderült, ő is tud rajt játszani. Ekkor pattant ki a tanár úr fejéből az ötlet, hogy érdemes lenne foglalkozni ezzel a régi paraszti muzsikálással. Felkutatta azokat az embereket, akik valamikor citeráztak, hogy lenne-e kedvük megint elővenni a hangszereket, és közösen muzsikálni.Négyen, Gróf László, Jenei János, Bíró József, és Kéthelyi János mondtak igent erre a felkérésre, és így alakult meg a Sitkei Citerazenekar 1966. október 28-án. Vas megyében elsők között, immáron 45 évvel ezelőtt.
    Fóth Sanyi bácsit, a falu bognárját kérték meg arra, hogy készítse el az egyforma hangszereket. Így már csak a játékmódot kellett egyesíteni, és a rendszeres próbák hatására egyre szebben szóltak együtt a citerák.Népdalokat, népies műdalokat, magyar nótákat is játszottak. Sőt megzenésített Petőfi verseket is adtak elő, mint például a Kis lak áll; Befordultam a konyhára.
     Az első nyilvános fellépés 1967 februárjában volt, majd egyre több szereplési lehetőséget kaptak. Fokozatosan bővült a repertoár és a zenekar is egy ritmushangszerrel, a köcsögdudával. Ódor József maga készítette el hangszerét, melyet az ország különböző részein többféleképpen neveztek, mint például szötyöknek, köpűnek, höppögőnek. Majd két új tag is csatlakozott: Gróf Béla és Jenei András.
1972-ben Sokszínű Föld címmel film készült Vas megyéről, melynek elején a sitkei citerazenekar játszotta a Kerekes a vadkörtefa levele című dalt.Ezek a sikerek a fiatalságra is nagy hatással voltak. A zenekar tagjainak fiaiból állt össze az ifjúsági zenekar, majd ők is lassan beálltak a felnőttek közé.
    Mára túl van a zenekar a 45 éves jubileumán. Az alapító tagok közül már csak Gróf Laci bácsi él, aki közben átvette a dudás szerepét Ódor Jóska bácsitól. A vezetést Gróf Lászlóra hagyta Zoli bácsi. De nemcsak a felnőtt zenekar útjait kell egyengetnie, hanem az utánpótlásról is gondoskodott a néhai vezető. Miután az alapító tagok fiai csatlakoztak a felnőtt zenekarhoz, újabb két ifjúsági csoportot indított el Zoli bácsi. Néhányan közülük a felnőttekkel együtt is játszanak már. Többnyire az alapító tagok unokái.
Sitkei Ifjúsági Zenekar
    Az Ifjúsági zenekar 1996-ban alakult 6-8 éves helybeli gyerekekből, Lábodi Zoltán vezetésével. A mára már felnőtt ifjak nem csak az Ifjúsági zenekarban játszanak, a Sitkei Citerazenekarban is megállják a helyüket. Több fesztiválon, dalos találkozón, ünnepi műsorban szerepeltek nagy sikerrel. A IX. Vasvári Népdalos fesztiválon a zsűri különdíjban részesítette az együttest. Első megmérettetése a csoportnak 2007-ben a VII. Vass Lajos Népzenei Versenyen volt, ahol ezüst minősítést kaptak. Az együttes létszáma 7 fő.
Gérce - Sitke Pávakör
    A citerazenekar 1966-ban alakault Sitkén, az elsők között Vas megyében, 1976-ban a női karral közösen jött létre a Pávakör. Szerepléseivel meghatározó szerepet tölt ve a csoport a megye népzenei életében.
    Többszörös megyei kiváló és arany fokozatot, két alkalommal országosan kiváló minősítést szerzett a Pávakör. A legutolsó arany minősítést 2003-ban kapta a Vass Lajos Népzenei Verseny középdöntőjén. A megyében másodikként kapta meg az együttes a "Vas megye kultúrájáért" kitüntetést.
     Külföldön Bulgáriában, Szlovéniában, Ausztriában és Erdélyben szerepeltek , öregbítve a magyar népzene és népdal hírnevét. A Magyar Rádió két alkalommal készített felvételt a csoporttal a Népdalkörök Pódiuma című műsorban.
     Sajnos az alapító tagok közül már csak a dudás, Gróf László él. Az alapítóvezető, Lábodi Zoltán halála mély nyomot hagyott az együttesben, de a kezdeti nehézségeken túl tudtak lépni. A Pávakör 2011-ben ünnepelte 35, a zenekar pedig 45 éves jubileumát.